“Dubai: Det Mondæne Ørkenrige
- en paradis-oase i ørkenen”

Dubai Boligmarkedet ABC Gode råd
Underpunkter: Skikke Visioner 10 hurtige Kort om Dubai Kulturen

Skikke - offentlige regler

Tag hensyn til de lokale skikke og normer når det kommer til påklædning. Små shorts og nederdele, stramtsiddende tøj og at gå med bar overkrop er ikke velanset. Konservativ påklædning er anbefalet, især i Abu Dhabi. Det er tilladt at gå i badetøj på stranden og ved pools, men ikke at være topløs. At berøre hinanden i det offentlige rum er ikke velanset.
Det er tilladt at fotografere rundt omkring i Dubai. Statslige bygninger, militære bygninger og lufthavne må dog ikke fotograferes og det anses som dårlig skik at tage billeder af muslimske kvinder og man skal altid huske at spørge personer inden man tager billeder af disse.
Alkohol serveres i barer og restauranter med tilladelse hertil og den traditionelle Shisha pibe ryges på de fleste etablissementer. 
Under Ramadanen er det ikke tilladt at ryge, drikke eller spise i det offentlige rum.
Når man hilser på hinanden er det normal skik at bruge den korrekte titel foran fornavnet, fx Sayed (Hr.) Sayeda (Fru.).
Det er vigtigt hvis du skal hjem og besøge nogen i Dubai, at du har rene fødder eller præsentable strømper på, idet det forventes du tager dine sko af ved døren. Hvis I skal indtage jeres måltid ved gulvet, skal du være opmærksom på, hvilken vej undersiden af dine fødder vender. For det anses som værende uhøfligt hvis de vender ud mod andre end dig selv. Når du bliver tilbudt noget, er det uhøfligt at takke nej, dog kan du nøjes med at sippe til det og lade resten står.
Når du er en gæst i et andet hjem, skal du lade være med at beundre en genstand i hjemmet, idet værten således vil føle sig forpligtet til at forære dig denne. Værten forventer ligeledes at du forære noget tilsvarende i fremtiden.
Du skal være meget varsom med at indlede en diskussion eller ytre dig om: religion, kvinders status og politik. Du er gæst i landet og det forventes du er respektfuld overfor kulturen og skikkene.
Din påklædning mens du er i Dubai er meget liberal, i forhold til de andre emirater. Abu Duhabi er mere konservativ og når du besøger denne by, rådes du til hvis du er kvinde at du bære lange nederdele eller bukser; T-shirts eller trøjer, hvor det øverste af armen idet mindste er dækket.  Hvis du er mand bør du bære lange bukser.
På stranden må du gerne bære almindeligt badetøj, såsom en bikini. 

 Tilbage