“Dubai: Det Mondæne Ørkenrige
- en paradis-oase i ørkenen”

Dubai Boligmarkedet ABC Gode råd
Underpunkter: Skikke Visioner 10 hurtige Kort om Dubai Kulturen

Kort om Dubai

Dubai var indtil 1830 en kystby, hvor befolkningen levede af fisk, salg af perler og lidt landbrug til eget forbrug. Efter 1830 blev Dubai besat af en befolkningsgruppe fra BaniYas stammen. Her var familien Maktoum blandt, som er den familie, der i dag er leder af Dubai.
Den første udvikling skete i slutningen af 1800-tallet, hvor der kom skattelettelser, som et led i en fremtidsvision for at få udenlandske virksomheder til at flytte til Dubai, samt gøre regionen til et forretningsmekka. I begyndelsen kom virksomheder fra Indien og Pakistan og slog sig ned i Dubais anviste områder.
Fra 1892 til 1968 var Dubai under engelsk beskyttelse, da regionen ønskede beskyttelse mod angreb fra nanolandene og sørøverer. Da England trak sig ud af landet i 1968, blev det begyndelsen til skabelsen af UAE (De Forenede Arabiske Emirater).

I 1971 gik alle syv emirater sammen og dannede De Forenede Arabiske Emirater(UAE). Der blev oprettet et Det Øverste Råd, hvor en leder fra hvert emirat er medlem. Hvert femte år vælger Rådet en præsident, og siden 1971 har Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan siddet på præsidentposten. I 2006 var sheik Maktoum bin Rashid Al Maktoum leder af Dubai. Men i 2006 døde han af et hjertetilfælde, så hans yngre bror, kronprins Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, overtog straks posten. 

I 1966 blev der opdaget olie. Det betød, at der blev bygget skoler, hospitaler, blev oprettet infrastruktur og den moderne telekommunikation kom ligeledes til Dubai. Lufthavnen og havnen kom også til, og allerede dengang gik det ud på at lave det største og smukkeste, verden har set. Udviklingen er siden 1966 eksploderet. Der er blevet bygget et indendørs skicenter, verdens eneste syvstjernet hotel og imponerende arkitekturbygninger. Endvidere er der igangværende projekter som the Palm, der er en kunstig skabt ø med 17 uafhængige grene. På denne ø er der boliger, hoteller, shopping malls og nu skal der bygges et femstjernet dykkercenter, hvor planen er, at der skal nedsænkes tre fly for at skabe et spændende rev for både havlivet og dykkere. Endvidere er det planen, at der skal smides én guldbarre ned hver dag, som dykkerne så skal finde. The Palm er begyndelsen til et projekt, hvor der skal være tre i alt. The World er 300 kunstige øer, der er placeret lidt uden for Jumeirah Beach. Øerne er placeret således, at de tilsammen afbilleder verden. Af andre projekter kan nævnes verdens højeste bygning Burj Dubai, verdens største lufthavn osv.  Alle projekterne skal være med til, at Dubai bliver turisternes foretrukne ferie by.


 

 Tilbage