“Dubai: Det Mondæne Ørkenrige
- en paradis-oase i ørkenen”

Økonomi og sikkerhed Dubai Gode råd Muligheder Virksomheder
Underpunkter: Visioner Investor i Dubai Kort om Dubai

Visioner


Visionerne for Dubai har været store, lige siden Sheik Mohammeds far så potentialet for regionen. I 60érne opdagede de olie og det blev grundstenen for deres rigdom og visioner. Det er også i en kombination af at i 1971 gik de 7 emirater sammen og dannede De Forenede Arabiske Emirater (UAE), som hver især har en leder, dog er der oprettet en form for ministerium, som de kaldet Det Øverste Råd. Her sidder Abu Dhabis leder som den øverste. De enkelte Sheike i emirater styrer selv deres region. Og Sheik Mohammed har bragt Dubai på alles læber, ved hele tiden at overgå hans sidste projekt.

I marts 2000, fortalte Sheik Mohammed til Londons Sunday Telegraph

”I have a vision. I look to the future 20, 30 years. I learnt that from my father, Shaik Rashid. He is the true father of modern Dubai. i follow his example. He would rise early and go alone to watch what was happening on each of his projects. I do the same. I watch. I read faces. I take decisions and I move fast. Full throttle.”

Kort her efter lancerede han projektet Information Technology Education, som henvender sig til børn i alderen 11-16/18. det gik op for ham vigtigheden for en god uddannelse og den teknologiske fremtid.
Her efter annoncerede han e-Dubai, som er et initiativ for at opnå infrastrukturer, miløjer og en holdning som skal sætte en ny økonomi i stand, der skal opererer ud af Dubai.
I Januar 2001, blev et lignende initiativ taget, nemlig Dubai Media City (DMC),som sammen med Dubai Knowledge Village samler Dubai Technology, Ecommerce og Media Free Zone- som alle er en del af Dubais fremtids visioner.

Tidligt 2001annoncerede Sheik Mohammed et af verdens mest ambitiøse projekter The Palms, med den netto værdi på $ 3 billioner (14,4 milliarder kroner). Projektet vil tilføje 120 km. Vandfront til Dubais kystlinie.

 Tilbage