“Dubai: Det Mondæne Ørkenrige
- en paradis-oase i ørkenen”

Økonomi og sikkerhed Dubai Gode råd Muligheder Virksomheder
Underpunkter: Skat

Økonomi og sikkerhed

Det som gør Dubai til investorens mekka, er der er oprettet free zoner, hvor udlændinge kan købe ejendomme, og hvor der ikke skal betales skat. Det gælder selskabsskat og personskat og så er der 100 pct. tillades af udenlandsk ejerskab. Når du vælger at invester i en ejendom så får du på automatik Dubai – residens, som gør du kan opholde dig i landet uden begrænsninger og der er ingen bopælspligt. I forhold til sikkerheden af dine investerede penge, så har Dubai lavet en ny lov, som gør, at dine penge bliver slået fast til det projekt som du har valgt at invester i, således byggeherre ikke kan bruge pengene på andre projekter.
Når det kommer til Dubais økonomi er over 90 pct. af BNP, ikke olierelaterede, hvilket vil sige at målet med at gøre økonomien uafhængig af olien er lykkes.
I Dubai er der blevet kreeret byer, kun for virksomheder. De to største er: Dubai Internet City og Dubai Media City. Af virksomheder som allerede er kommet til Dubai er. IBM, Google, Microsoft og CNN.
Den eneste usikkerhed er, at landet er styret af enevælde, der betyder at der kan komme en ny lov dag til dag. Dog er det yderst usandsynligt, at det vil ske i Dubai, idet at sheiken har valgt at satse på Dubai som en investering, som hele tiden skal give afkast og være i udvikling. 

 Tilbage