“Dubai: Det Mondæne Ørkenrige
- en paradis-oase i ørkenen”

Økonomi og sikkerhed Dubai Gode råd Muligheder Virksomheder
Underpunkter: Skikke Det øverste råd

Forretnings skikke

Når du har fået oprettet et forretningsnetværk er det vigtigt, at du kender til de forventninger, som forretningsnetværket har netop til dig.
1. Det er en god ide, at have et visitkort på både engelsk og arabisk, og det er farverigt
2. Vær høflig og vis gode manner
3. Det er vigtigt, at du har tålmodighed når det kommer til møderne. Du kan blive afbrudt samt ligeledes blive sat på ventepossition før mødet.
4. Kom altid til den aftalte tid, til møder
5. Small talk er vigtigt, da det er med til at etablere netværk for dig
6. Når det kommer til at drikke kaffe, er der forskellige regler. Bliver du tilbudt arabisk kaffe med kardamome smag, tager du imod den lille kop, med din højre hånd. Får du kaffen serveret i en finere kaffepot, bør du tage mindst to kopper - tre kopper er acceptabelt. Når du har fået nok, ryster du blot koppen, som signal om du har fået nok kaffe. Et nej er ikke høfligt.
7. Høflighed og gæstfrihed er kendetegnet for den arabiske verden, og derfor vil du kunne opleve at møderne vil blive holdt over en frokost eller middag. Det er vigtigt, at du gengælder invitationen.
8. Når det kommer til pålædning, er det en god ide, at kvinderne klæder sig konservativt. Mændene kan bære en skjorte med lange ærmer. Men jakkesæt er standarden ved de fleste møder.  

 Tilbage