“Dubai: Det Mondæne Ørkenrige
- en paradis-oase i ørkenen”

Hjem Generelle informationer Arbejde
Underpunkter: Fritid Skoler Procedure Boligmarkedet

Boligmarkedet

Dubai er en af de mest eksklusive byer i verden, hvor arkitekturen er unik, som nybyggerierne er præget af, hvor de fleste bliver nævnt som luksus boliger. Dubais boligmarked er relativt nyopstået, det blev først åbnet for udenlandske køber i 2004, og det er stadig begrænset indenfor de såkaldte free zoner. Før 2004, var det kun tilladt for udenlandske bosætterer at leje en bolig. Til gengæld kunne de leje en bolig i 99 år.
På trods af boligmarkedets unge alder er der de sidste 3 år sket en eksplosion af nybyggerier. Priserne er vokset med 20 pct. p.a. og 1 kvm. ligger i omegnen af 10-20.000 danske kroner, men det er afhængig af hvilket projekt det handler om.
Eksplosionen af nybyggeriet betyder der er en knaphed med at færdiggøre boligerne. Dette er også fordi de murere og tømrer der arbejder på boligerne er yderst professionelle og de går ikke fra en opgave halv færdigt. Knapheden har resulterede i, at huslejen ligger på 10-12pct.p.a. a boligens markedspris. Hvis du ikke ønsker at købe, men blot leje dig ind, skal du være opmærksom på at lejen betales 1 år forud i Dubai.
Når der kommer turister til Dubai, er der flere og flere, som vælger at leje en feriebolig, som gør der kan komme et afkast på helt op til 16-18 pct. af boligens markedspris, hvis du ønsker at udleje din bolig i de perioder hvor du ikke selv opholder dig der. 
Hvis du vælger at købe dit hjem nummer to i Dubai, vil du på automatik få Dubai residens, som betyder at du kan opholde dig i landet uden begrænsninger og der er ingen bopælspligt.

Det mest populære købe område i Dubai, er Dubai-marina, som har den største kystbebyggelse af sin art, og eksperterne spår også, at området vil blive et af de dyreste i verden. 
 
 Tilbage