“Dubai: Det Mondæne Ørkenrige
- en paradis-oase i ørkenen”

Turist i Dubai Oplevelser Underholdning Rejsen
Underpunkter: Dykning Bjergbestigning Nabobyer La Bateaux middagscruise Falkejagt Kamelløb Varmluftsballon safaritur Helikopter rundtur Golf Seværdighedsrundtur Dhow cruise Den gamle by Ski-Dubai Hatta Trek Shopping Ørken Dybhavsfiskeri

Falkejagt

Falken har været en stor del af ørkenbefolkningens tilværelse i århundreder. Falken blev anvendt til, at de kunne få andet kød end ged og får.
I dag er det kun et få antal af personer (falkonerer) som dyrker falken, og de hører tit til kongehuset. Sheikerne har bruget en del energi på at vedligeholde denne del af Emiraternes kulturrelle arv.
Træning og opdræt af falken kræver en del tålmodighed fra falkonerens side, da falken er et vildt dyr. I begyndelsen sætter de en hætte over falkens hoved, og de sulter den i en kort periode. Falkonererne anvender en del tid sammen med deres falk, så falken kan vænne sig til ham, og falkonererne anvender falkens navn hele tiden, således at falken bliver bekendt med dette. 
Under selve træningen bliver hætten fjernet fra falkens hoved, så den kan se lokkeduen. Falken er stadig bundet fast til en tynd linie, således at falkoneren kan kalde falken tilbage. Pointen med træningen er, at falken skal lære at hente fugle til falkoneren uden at slå byttet ihjel. Det er træneren, der skal dræbe byttet, i følge islamisk skik.  
 Tilbage